Expert Meeting Manager Selectie

Het selecteren van vermogensbeheerders voor pensioenfondsen is wellicht nog nooit zo uitdagend geweest. Met de voortschrijdende integratie van ESG binnen alle beleggingscategorieën, een grotere behoefte aan toegang tot niet-liquide asset classes en ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence en big data nemen de eisen die aan vermogensbeheerders worden gesteld toe. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor de partijen die zich bezighouden met de selectie van externe managers.

Tegelijkertijd verwacht de toezichthouder van een pensioenfondsbestuurder dat hij meer ‘in control’ is en anticipeert op alle veranderingen binnen het beleggingslandschap, waar langetermijnbeleggen een andere dimensie heeft gekregen. Risicomanagement speelt een steeds grotere rol bij de keuze van fondsmanagers. Het beleggingsbeleid en de beleggingsovertuigingen van het pensioenfonds dienen leidend te zijn, waarbij een fund selector pensioenfondsen kan helpen hun weg te vinden in het enorme aanbod. De beschikbaarheid van 600.000 beleggingsfondsen wereldwijd geeft daarbij al een indicatie van de capaciteit die nodig is alleen al om het speelveld te analyseren.

Tijdens deze Expert Meeting gaan vertegenwoordigers van selectieteams van verschillende partijen graag met u in gesprek over:

  • De belangrijkste aspecten bij het selecteren van externe managers
  • De rol van artificial intelligence bij het selecteren van managers
  • Het meten van de toegevoegde waarde van managers
  • ‘Nieuwe’ regio’s / sectoren / asset classes
  • Het meten van impact

Wij kijken ernaar uit om op vrijdag 6 september samen met u van gedachten te wisselen en ervaringen te delen.